Datablad
Type
Antioxidant/konserveringsmiddel til brug for dypning af skaldyr
Anvendelse / Egenskaber
Forhindrer melanosis og forlænger holdbarheden
Dosering
100 ml Prawn Fresh i 100 l. fersk- eller saltvand kan behandle 200 kg jomfruhummer
Lagring
I originalemballage frostfrit og udenfor sollys
Sikkerhed
Se vedhæftede sikkerhedsblad
Produktdata
Vægtfylde 1,06/l.
Ph koncentrat <2,5
Vejledning
- Dyppekarret eller baljen bør være helt rent. Dyppevandet skal være så koldt som muligt gennem hele processen, ideelt mellem 1 og 5 grader celcius.
- Jomfruhummerne skal renses grundigt inden behandling. Dårligt vaskede hummer vil have indvirkning på effekten af Xyrex® Prawn-Fresh Plus™.
- Xyrex® Prawn-Fresh / Plus™skal rystet grundigt inden brug og der skal røres godt mens det hældes I vandet. Midlet må ikke blandes med noget syre baseret produkt eller komme i forbindelse med sodium metabisulphite.
- Xyrex® Prawn-Fresh Plus™skal blandes med havvand eller en tilsvarende saltvands opløsning på 3,2%. Et blandingsforhold på maximum 1 del Prawn-Fresh pr. 1000 dele hav vand bør anvendes. Altså; 50ml Prawn Fresh til 50 liter saltvand, kan behandle ca. 100 kg eller 5 standard kasser hele hummer. Prawnfresh kan anvendes både i saltvand og 100% ferskvand og virkningen er den samme i begge.
- Hummerne skal forblive I blandingen i min. 5 og max 10 minutter for at sikre effektiv behandling.
- Pakkes og ises som normalt. På Etiketten og handelsdokumentet skal stå : ”Antioxidant E586”
- Ved brug af Xyrex® Prawn Fresh™ I dyppekar, anbefaler Xyrex® , at blandingen skiftes efter dypning af den anbefalede mængde.
Doserings skema
Dyppe kar Liter
Prawn fresh ml
Hummer kg
20 kg kasser
100
100
200
10
200
200
400
20
300
300
600
30
500
500
1000
50
600
600
1200
60
Specifications
Product name:
PrawnFresh Plus E586
Information on basic physical and chemical properties;
State: Liquid
Colour: Yellow
Oxidising: Non
Non-oxidising (by EC criteria) Solubility in water: Miscible in all proportions
Relative density: ca. 1.1 @20C
Test
Specifications
Result
Appearance
Clear light brown liquid
Conforms
Specific Gravity
1.08–1.09 @ 15/20C typically
1.086@18°C
PH
Specification < 2.5
2.1
Refractive Index
1.385 – 1.395
1.389
Shelf life: 24 months from Date of Production
Regulatory and Conformity
Active Ingredient:
4 Hexyl Resorcinol (e586)
Conformity:
European Food Safety Authority EFSA Journal 2014;12(4):3643. doi:10.2903/
U.S. FDA GRAS Provision 21 CFR 182.1,
FSANZ Standard 1.3.1 Code for food additives,
PR China Food Standards Hygiene Standard (GB 2760 1996).
Permitted Residue:
E586 APPROVED for use in processing crustaceans with a maximum Residue
Level of 2ppm per kg of meat in the EU, and 1 ppm per kg in the USA
Labelling:
For expor t purpose the label should show Active Ingredient as E586, other
Ingredients like E1520 func tion s as a Hydro trope within the formula it does NOT
Function as a Food Additive and is not required on the label
Som forhandler af dyppemidlet, henstiller vi til vore kunder, at de følger brugsanvisningen nøje og at de holder øje med, at indholdet af dyppemiddel i karret er i overensstemmelse med den anbefalede dosis.
Det må understreges, at såfremt man overholder det anbefalede blandingsforhold, vil koncentrationen være den korrekte og den der giver det bedste resultat.
Vi foreslår, at man, med passende mellemrum, sender en prøve af de behandlede råvarer til laboratorium for at sikre, at grænseværdien ikke overstiger den tilladte.
Den tilladte restmængde i det behandlede produkt er, iflg. EU listen, 2 mg / kg.
Husk også at varer behandlet med Prawn Fresh, skal mærkes med ”Antioxidant E586”
Med venlig hilsen
Nord Frisk A/S
Havnen 43
7700 Thisted
Datablad
Type
Antioxidant/konserveringsmiddel til brug for dypning af skaldyr
Anvendelse / Egenskaber
Forhindrer melanosis og forlænger holdbarheden
Dosering
100 ml Prawn Fresh i 100 l. fersk- eller saltvand kan behandle 200 kg jomfruhummer
Lagring
I originalemballage frostfrit og udenfor sollys
Sikkerhed
Se vedhæftede sikkerhedsblad
Produktdata
Vægtfylde 1,06/l.
Ph koncentrat <2,5
Vejledning
- Dyppekarret eller baljen bør være helt rent. Dyppevandet skal være så koldt som muligt gennem hele processen, ideelt mellem 1 og 5 grader celcius.
- Jomfruhummerne skal renses grundigt inden behandling. Dårligt vaskede hummer vil have indvirkning på effekten af Xyrex® Prawn-Fresh Plus™.
- Xyrex® Prawn-Fresh / Plus™skal rystet grundigt inden brug og der skal røres godt mens det hældes I vandet. Midlet må ikke blandes med noget syre baseret produkt eller komme i forbindelse med sodium metabisulphite.
- Xyrex® Prawn-Fresh Plus™skal blandes med havvand eller en tilsvarende saltvands opløsning på 3,2%. Et blandingsforhold på maximum 1 del Prawn-Fresh pr. 1000 dele hav vand bør anvendes. Altså; 50ml Prawn Fresh til 50 liter saltvand, kan behandle ca. 100 kg eller 5 standard kasser hele hummer. Prawnfresh kan anvendes både i saltvand og 100% ferskvand og virkningen er den samme i begge.
- Hummerne skal forblive I blandingen i min. 5 og max 10 minutter for at sikre effektiv behandling.
- Pakkes og ises som normalt. På Etiketten og handelsdokumentet skal stå : ”Antioxidant E586”
- Ved brug af Xyrex® Prawn Fresh™ I dyppekar, anbefaler Xyrex® , at blandingen skiftes efter dypning af den anbefalede mængde.
Doserings skema
Dyppe kar Liter
100
200
300
500
600
Prawn fresh ml
100
200
300
500
600
Hummer kg
200
400
600
1000
1200
20 kg kasser
10
20
30
50
60
Specifications
Product name:
PrawnFresh Plus E586
Information on basic physical and chemical properties;
State: Liquid
Colour: Yellow
Oxidising: Non
Non-oxidising (by EC criteria) Solubility in water: Miscible in all proportions
Relative density: ca. 1.1 @20C
Test
Appearance
Specific Gravity
PH
PH
Refractive Index
Specifications
Clear light brown liquid
1.08–1.09 @ 15/20C typically
Specification < 2.5
Conforms
Result
Conforms
1.086@18°C
2.1
1.385 – 1.395
Shelf life: 24 months from Date of Production
Regulatory and Conformity
Active Ingredient:
4 Hexyl Resorcinol (e586)
Conformity:
European Food Safety Authority EFSA Journal 2014;12(4):3643. doi:10.2903/
U.S. FDA GRAS Provision 21 CFR 182.1,
FSANZ Standard 1.3.1 Code for food additives,
PR China Food Standards Hygiene Standard (GB 2760 1996).
Permitted Residue:
E586 APPROVED for use in processing crustaceans with a maximum Residue
Level of 2ppm per kg of meat in the EU, and 1 ppm per kg in the USA
Labelling:
For expor t purpose the label should show Active Ingredient as E586, other
Ingredients like E1520 func tion s as a Hydro trope within the formula it does NOT
Function as a Food Additive and is not required on the label
Som forhandler af dyppemidlet, henstiller vi til vore kunder, at de følger brugsanvisningen nøje og at de holder øje med, at indholdet af dyppemiddel i karret er i overensstemmelse med den anbefalede dosis.
Det må understreges, at såfremt man overholder det anbefalede blandingsforhold, vil koncentrationen være den korrekte og den der giver det bedste resultat.
Vi foreslår, at man, med passende mellemrum, sender en prøve af de behandlede råvarer til laboratorium for at sikre, at grænseværdien ikke overstiger den tilladte.
Den tilladte restmængde i det behandlede produkt er, iflg. EU listen, 2 mg / kg.
Husk også at varer behandlet med Prawn Fresh, skal mærkes med ”Antioxidant E586”
Med venlig hilsen
Nord Frisk A/S
Havnen 43
7700 Thisted